ARCADINATOR | it`s all about the pixels

NAVE ARCADE


Ако и вие обичате аркадите колкото мен сигурно се чудите дали има хора, които все още разработват игри за тях. Представете си - има такива маниаци! Открих ги!

Момчетата от Videogamo, Inc завършват своя вълнуващ проект NAVE ARCADE в края на миналата година. NAVE е сървайвал спейс шутър, майсторски инсталиран в супер красива дизайнерска аркадна кабина.

"NAVE беше създадена с цел да опознаем по-добре жанра на класическите спейс шутъри, като в същото време и експериментираме с него. Искахме да направим нещо семпло, както във възуално отношение, така и откъм геймплей.", споделят изобретателните аржентинци от Videogamo.

Самата игра те определят още като resistance шутър. Корабът ви расте неограничено от пауър ъпи, като дори може да стане голям колкото целия екран. Когато ви уцелят се връщате с един пауър ъп назад или умирате, ако сте на кота нула. Целта е да оцелеете възможно най-дълго време, като сами имате възможността да определяте трудността по време на игра с така наречената "турбо" функция. Затова и мотото на NAVE e "Never give up.", а най-добрите играчи могат да запишат името си в чарта, както при всяка класическа аркада. Яко, а?

Може би най-интересното нещо около играта обаче, е маркетинговата й стратегия. Създателите й са решили, че няма да я портват и продават. Да - NAVE ще я има само под формата на аркада (и то една)! Засега. Причината за това е в хитрата идея за монетизация. Момчетата ще пътуват с аркадата си по специално организирани клубни партита из цяла Аржентина. Желаещите да поиграят просто отиват на парти, плащат вход, пият няколко питиета, и ,разбира се, пускат монетки за кредити в машината. Накрая печелят всички - и организаторите, и създателите на играта, и най-вече доволните клиенти/играчи. 

Аз лично намирам идеята за гениална, но в същото време не мога да скрия и разочарованието си, тъй като едва ли ще имам възможността да поиграя NAVE. Освен ако не решат да я портнат някога... или да дойдат с нея до България... Кое ви се струва по-вероятно : ) ?!


Трейлър на първото "турне":



Геймплей от играта: 






2 Коментара:

Анонимен каза...

Гледам клиповете, самата аркада (ръчка и едно копче) и си мисля за днешните геймъри "ОЛеее, не мога да мина първо ниво, какво да правя?" "Дайте walthrough!"

Arcadinator каза...

Хахаха : )

http://www.complex.com/video-games/2013/07/nintendo-says-its-making-games-easier-saturo-iwata

Това нали го чете?

Публикуване на коментар