ARCADINATOR | it`s all about the pixels

SUPER MARIO BROS. CROSSOVER



Има моменти, в които просто оставаме без думи. Блокаж. Край. Не знаеш какво да кажеш, а може би няма и нужда. Гледаш, мигаш на парцали и не знаеш откъде ти е дошло. Буквално.
Причината за това може да е както много приятна, така и крайно неприятна. Пожелавам ви повече от първите.

Първият път, когато се сблъсках с тази игра за мен беше точно такъв момент. От приятните. Бях супер удивен как някой се е сетил да събере героите на Contra, Mega Man, Legend of Zelda, Metroid, Ninja Gaiden, Castlevania, Blaster Master заедно... в една игра. И то не къде да е, а в света на супер класиката Super Mario Bros. Да - играете си доброто старо Марио, само че можете да избирате измежду цели десет любими, култови герои. Всеки от тях, разбира се, запазва оригиналните си умения от своята игра и се движи по собствената си механика. Това означава, че можете да убиете Баузър с доматите на Бил Рейзър от Contra или да разсичате костенурки с катаната на Раю Хаябуса от Ninja Gaiden. Усещането е уникално! И всичко това върви перфектно на флаш във вашия браузър! Безплатно!

Super Mario Bros. Crossover е дело на Джей Павлина от Exploding Rabbit. Джей е супер надъхан програмист и ретро геймър и един ден решава да направи фен игра с най-добрите герои от NES класики. За кратко време неговият проект събира супер много привърженици и популярността на SMBC реално избухва в интернет. Нормално следват доста ъпдейти и оптимизации, като най-новата - версия 3.0 се очаква да излезе съвсем скоро. Разочарован от факта, че не може да продаде отрочето си (Павлина не притежава авторските права на героите...) авторът решава да използва разработения от него енджин и да копира сам собствената си игра, но като използва автентични герои. Сещате се - за да може да направи някой долар. Така се ражда проектът Super Retro Squad, който събра пет пъти повече от нужните средства в Kickstarter преди година. Интересно е - проверете го.

Ясно е, че на Джей малко му хлопа дъската, но въпреки това е направил мега страхотната игра. Респект.

Можете да играете това флаш бижу ТУК

Трейлър на бъдещата версия 3.0






0 Коментара:

Публикуване на коментар