ARCADINATOR | it`s all about the pixels

КОЛЕКЦИЯ: GAME BOY MICRO



Тази малка конзола излиза на пазара през 2005 година и е шестото и последно попълнение в Game Boy гамата. Микрото е обратно съвместимо с предшественика си Game Boy Advance и работи с дискети, като всъщност използва неговата гейм-библиотека. И то каква библиотека само! Една от най-силните конзолни такива евър с игри като: Metroid Zero Mission, Metroid Fusion, Castlevania: Aria of Sorrow, Zelda: The Minish Cap, Tony Hawk’s Pro Skater 2, Contra Advance, Metal Slug Advance, Mega Man Zero серията, Sonic Advance серията  и още една дузина страхотни Mario-та... А за убийствените JRPG-та няма да отварям дума изобщо.

Важно е да отбележим, че конзолата не е съвместима с игрите на по-големите си братя Game Boy  и  Game Boy Color .

Формите и качеството на изработка на Micro могат да бъдат описани най-добре с една дума – класа. Спокойно мога да твърдя, че това е най-добрата хендхелд конзола, която някога съм държал в ръцете си. Дизайнът е изключително стегнат и минималистичен, а контролите са разположени удобно. Микрото ляга в ръката идеално и не измаря след дълга игра.  Всъщност мъникът прилича на класически Nintendo Famicom контролер с дисплей по средата. Корпусът е изграден от алуминий и много малко пластмаса, което го прави доста солиден. От пластмаса всъщност е само предния панел, който може да се сменя, когато ви омръзне или се захаби. Дисплеят има подсветка и е по-добър от този на Advance и Advance SP - макар и малък предлага красиво и ярко изображение. Звукът е на ниво за джобно устройство. 





Трябва да призная, че Game Boy Micro e странна конзола и не е за всеки вкус. Някак си елитарна, неразбрана. Явно дори шефовете на Nintendo не си го харесват много, защото го смятат за провал с продадени „само” 2.5 милиона бройки.

До преди 1-2 години Micro учудващо можеше да се намери във веригата Техномаркет. Сега вариантите да се сдобиете с най-малкото Nintendo са няколко. Първият, разбира се, е да извадите късмет в Продавалник - рядко излизат. Аз имах шанса да закупя моето от там за 60 лв. В ebay се намират лесно, но и цените са по-високи. Иначе великият китайски народ предлага refurbished микрота на цена от 60$, които би трябвало да са като нови и напълно автентични.

Хакването на Micro се прави по идентичен начин както и Advance. Трябва ви флаш карта, на която да сложите нужния софтуер и ромовете с игрите. Аз поръчах ето такава, като с доставката ми излезе 23$. Емулацията е перфектна, но ще имате малко грижи докато свикнете със софтуера на флаш картата.

Споделих ви достатъчно, за да си направите изводите сами. В заключение ще бъда микро кратък - Game Boy Micro безспорно е джобното гадже-мечта на всеки ретро геймър. 

Дерзайте, пичове!





0 Коментара:

Публикуване на коментар